Här kommer denna veckas sista vegetariska recept. En ugnspannkaka med rotsaker och getost. Låter det gott? Det kan jag lova er att det var! Det smakade som en blandning mellan ugnspannkaka, lasagne och omelett. Krämigt och milt med lite sting från osten. En perfekt vardagsrätt som är lätt att slänga ihop och under tiden den står i ugnen hinner man diska undan, fixa sallad och duka. Receptet kommer från Lotta Lundgrens gamla blogg Om jag var din hemmafru. En härlig receptbank med massor av recept och roliga texter. Tips!
 
Ugnspannkaka med rotfrukter och getost (4-5 port)

3 ägg
1 1/2 tsk salt
3 dl dinkelmjöl
5 dl mjölk
3 – 4 morötter
1 palsternacka
ca 150 g chèvre

Vispa upp äggen. Tillsätt salt och hälften av mjölken, vispa i mjölet, och tillsätt resten av mjölken. Skala och riv rotfrukterna fint och rör ner i smeten. Fodra en långpanna eller stor form med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda ca 20 minuter eller tills pannkakan ser klar ut. Ta ut, lägg på chèvren i bitar eller tunna skivor och in i ugnen igen, ca 2 minuter så att osten gratineras lite.

 
Nästan klart...
 
Voila, en alldeles gyllende rotfruktspannkaka toppad med salt och krämig getost. Servera förslagsvis med en frisk och krispig sallad på någon slags kål, t ex vitkål eller rödkål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se