Vad sägs om en liten dessert ikväll för att fira in helgen? Chokladmousse är nog, om jag måste välja, min allra bästa dessert. Det kan liksom aldrig bli fel! Och den här varianten är både vidunderligt len och god och dessutom gjord på en kvart! Den har rejäl chokladsmak och ett uns av kaffe. En ganska så "vuxen" smak- vill du ha den sötare är det bara att smaka av med florsocker till önskad sötma. Jag toppade mina mousser med flagad fudge för lite extra sötma, och så blev det ju ganska fint!
 
 
Mörk kaffechokladmousse (4 port.)

1+2 dl vispgrädde
3 msk espresso
2 st äggulor
150 g mörk choklad (sisådär 70 % kakao)


Blanda 1 dl vispgrädde, kaffe och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en tjock kräm. Ta från värmen. Hacka chokladen grovt och blanda ned den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något. Vispa 2 dl grädde löst. Blanda ned i chokladkrämen. Fördela krämen i portionskoppar/glas och ställ dem i kylskåp ett par timmar.

Kanske det bästa att avsluta en middag med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se