Det blir mycket matrecept nu, men det är liksom det som jag hinner med med. Både tiden och energin till pyssel, bakning och fix känns lite för långt bort nu under dessa oxveckor. Mörka mornar, blöta skor, jobbigt jobb, motigt plugg, tråkig träning... Ja, ni känner säkert igen er. Men! Mat ska man ju ändå äta och få saker är väl så tråkiga som att prioritera bort en riktig, lagad middag till förmån för t ex en kall filtallrik.
 
Även jag känner förstås ibland att jag bara inte oooorkar laga mat, men så tänder man lite ljus i köket, slår på en bra podd eller musik, knyter på sig sitt Mästerkockförkläde, plockar fram alla ingredienser och så ja, känns det inte så tokigt ändå. Dessutom håller jag ju på att experimentera mig fram i den vegetariska världen, så varje middag är en ny upptäckt och utmaning- kul! Igår blev det ett riktigt lyckat resultat, så det här vill jag verkligen rekommendera! Majs- och bönbiffar med sambal olek, ost och persilja. Matigt, smakrikt, god konstistens, lite hetta och snabblagat! Vi åt det med fetaoströra och avokadosallad. Precis hur gott som helst! 
 
 
 
Majs- och bönbiffar (4 port.)

380 g kokta kikärter
380 g kokta vita bönor
300 g majskorn (koka om den är fryst)
1/2-1 dl hackad persilja (fryst el. färsk)
1 tsk sambal oelek
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl riven ost
salt och peppar

olja att steka i

Skölj kikärtorna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg kikärtorna och bönorna i en mixer och mixa slätt. Häll över i en bunke och blanda ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar (ca 12 st) och stek i olja tills de fått fin yta och är genomvarma. 
 
Ät till exempel med bulgur eller couscous eller en matig sallad. En yoghurt-baserad sås är också gott till! Jag känner även att dessa goda biffar skulle vara perfekta till hamburgare... Det ska jag testa snarast!

Kommentarer
Postat av: Citroncest - matblogg från Italien

Vad roligt, jag är precis likadan! Ljus och musik gör matlagningen till avkoppling även på en stressig vardagskväll. Något Mästerkockförkläde har jag dock inte, men jag tänka mig att det är pricken över i! :)

Svar: Haha, helt klart förhöjer ett sådant förkläde! Kul med någon mer som ser matlagning som avkoppling, det är det verkligen!
Julia Hellquist

2014-01-31 @ 09:30:56
URL: http://citroncest.blogg.se/
Postat av: Veronica

Hej, Julia!

Fina bilder :) Vad använder du för kamera?

Svar: iphone 5. ;) Bättre än så är det faktiskt inte, så jag tackar så mycket för berömmet!
Julia Hellquist

2014-02-02 @ 01:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se