På nyårsaftonen var vi förrättsansvariga och mitt recept-surfande slutade som vanligt med att jag inte använde mig av ett enda recept utan hittade på en egen rätt, inspirerad av en massa olika recept. Det blev en frasig minipaj med skal av smördeg fylld med vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Gott gott! Ett knep som jag hittade i ett av alla recept var att göra minipajerna i en muffinsplåt. Jag stansade helt enkelt ut rundlar ur smördegen som jag sedan klädde varje "hål" i plåten med invändigt. I med fyllningen, grädda och sedan var det bara att plocka ur pajerna. Hur smidigt som helst!
 
Frasigt skal och krämig fyllning = den perfekta pajen!
 
Frasiga minipajer (12 st)
1 rulle smördeg
ca 6 soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
2 ägg
2 dl gräddmjölk
salt & peppar
 
Rulla ut smördegen och stansa ut tolv rundlar, ca 10 cm i diameter. Klä hålen i en muffinsform/minipajformar med degen. Strimla tomaterna, hacka vitlöken, riv osten. Blanda detta och fördela i formarna. Vispa ihop ägg och gräddmjölk och smaksätt med salt och peppar. Slå blandingen i formarna. Grädda i 175 grader i ca 10 min tills pajerna fått fin färg. Servera med finbladig sallad.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se