Förutom semmelbullar så gjorde jag även vanliga bullar av vetedegen. Vi skulle nämligen ut på utflykt i lördags; korvgrillning och kaffedrickande vid en brasa ute i snön stod på agendan, och då är ju nybakade bullar ett måste! Jag använde samma recept som nedan och fyllde bullarna med smör, kardemumma och vanilj. Ihopsnurrade till knutar strödde jag över flisad mandel och ringlade även över lite glasyr efter gräddning. Bullar med extra allt helt enkelt! Ljuvligt gott, det kanske jag inte behöver säga.
 
Bullar som ligger på värmning vid elden.
 
 
Kardemummabullar med mandel & glasyr (ca 15 st)
Gör degen enligt DETTA recept. Ta upp degen efter jäsning och och kavla ut till ca 1/2-1 cm tjock rektangel. Blanda 100 g smör med 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 2 tsk kardemumma. Bred blandingen på degen och vik ihop degen en gång till en mindre rektangel. Skär degen i15 remsor. Skär sedan varje remsa på mitten, nästan hela vägen, men lämna sista biten så att två "byxben" bildas. Tvinna vardera byxben och snurra sedan ihop dem till en kringla med ändarna under.
 
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min under handduk. Pensla med uppvispat ägg, strö över flisad mandel och grädda sedan i 200 grader i ca 10 min tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna och ringla sedan över glasyr (florsocker + vatten).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se