Ett litet avsteg från det vegetariska får det bli idag. Vi åt nämligen en så god pastarätt i helgen; krämig bacon- och ädelostsås smaksatt med lite purjolök, och så hederlig vit spagetti till! Tänk vad gott det kan vara ibland. Är man inte så förtjust i ädelost går den förstås att byta ut mot någon annan god ost; parmesan eller prästost t ex. Gott vilket som, pasta med ostsås kan ju liksom inte bli fel!
 
 
Pasta med ädelost- och baconsås (4 port.)
4 port. spagetti
2 paket bacon
ca 15 cm purjolök
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk smör
100 g ädelostsalt & svartpeppar
 
Koka pastan. Strimla och knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper och lägg åt sidan. Strimla och fräs på purjolöken så att den mjuknar något. Gör ostsåsen: Vispa ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och smöret och låt koka upp. Låt koka någon minut under omrörning tills såsen tjocknat. Smula osten och rör ner i såsen och lägg sedan i bacon och purjo. Smaka av med salt och peppar. Både osten och baconet är salta i sig, så var försiktiga med kryddningen! Servera med nykokt pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se