Jag har skrivit det förut och skriver det igen; att fixa en fin dukning behöver varken vara dyrt eller krångligt. Loppis och naturen är grejen! Det som gör en dukning fin och känns härligt lyxig tycker jag är duk, fina servetter gärna med servettringar och levande ljus. Allt detta går att hitta billigt och fint på second hand-butiker/loppisar. Och något mer som är viktigt; växter/blommor! Även såhär års går det ju utmärkt att hitta växtlighet ute som gör sig fin på bordet; granris, mossa, lingonris, lummer, enris.  Här är två bilder från förra helgens dukning som till stor del består av loppisköpta saker.
 
Från loppis: Linneduk och linneservetter. Duken kostade nog runt 40 kr och servetterna en femma styck. Servettringarna tio kronor styck. Mässingsljusstakar för runt 20 kronor och stjärnljusstakar för fem. Små vattenglas för 3 kronor. Och gratis grankvist från skogen! 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se