Recept på trevliga varianter av chokladtryffel går väl nästan inte att ha för många av, eller hur? Mint och choklad tycker jag är oslagbart ihop, i synnerhet när det gäller mörk choklad. Dessa kakaopudriga tryfflar har därför smaksatts med pepparmintsolja, finns att köpa i vanliga mataffärer. Smeten blir lite kladdig att forma, men ack så värt besväret sedan! 
 
 
Kakaopudrade mintchokladtryfflar (ca 15 st)
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
pepparmintsolja efter smak, ca 1/2-1 tsk
kakao
 
Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i den varma grädden. Dra av plattan och rör till en slät smet. Klicka ner smör och smaksätt med pepparmintsoljan. Häll över i en skål och ställ kallt några timmar tills smeten stelnat något. Ta hjälp av en tesked och forma till runga bollar. Rulla i kakao. Förvaras i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se