Att göra julkort är ju något av årets höjdpunkt tycker jag. Äntligen finns det ett legitimt skäl att gå loss med pyssel och kreativitet. Varje år ser det likadant ut; jag kommer på en idé till ett julkort som jag sedan tycker är så bra att jag använder det till alla kort, i olika varianter. Genom åren har det varit ståltrådsfigurer med uppträdda pärlor, kollage av gamla julkort (en favorit!), lösglitter högt och lågt, stansar och utskurna detaljer... I år fastande jag helt för att dekorera varje kort med papperspyssel av olika slag och med gammeldags papperssnören. Färgerna blev grått, vitt och rött och mina kära bostavsstämplar gick varma. Ganska enkla kort, men det är ju det som oftast blir det bästa!
 
Fina och stadiga papper och en smal tuschpenna tycker jag är det viktigast när man pysslar, då får man en fin grund. Sen är det bara att gå loss med diverse pyssel och pynt. Dessa papper köpte jag på Panduros rea. Jag brukar passa på att köpa papper billigt när förra årets färger (eller vad det nu kan vara) reas ut till förmån för nya sorter. Då kan man få arken för någon krona styck bara. Stämplarna har jag köpt på Granit och något jag använder ofta ofta, det blir så fint!
 
 
 
En liten ängel i guldpapper efter Underbara Claras pysselbeskrivning. Där finns för övrigt ännu mer tips på fint juligt papperspynt!
 
 
Dessa tjusiga pappersrundlar ska jag visa er hur man gör i ett annat inlägg. De passar nämligen perfekt att även hänga upp i granen!
 
 
Inspiration från tidigare års julkort hittar ni HÄR och HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se