Någon liten nyttighet borde jag väl flika in med mellan tryfflar och kakor, så vad sägs om grönkålssoppa? Nyttigt, gott, billigt, enkelt och dessutom lite juligt! Grönkål är oerhört rikt på c-vitamin och jag läste att 100 g grönkål ger 160 % (!) av det rekommenderade intaget av c-vitamin. Det kan ju behövas i dessa mörka vintertider.
 
 
Grönkålssoppa (4 port.)
500 g grönkål (fryst eller färsk)
1 liten gul lök
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
salt & peppar
ev. lite parmesan att riva över vid servering
 
Skala och finhacka löken. Stek mjuk i lite olja i en kastrull. Tillsätt grönkålen och låt vattna ur något. Slå på vatten och grönsaksbuljong. Låt koka ca 5 min. Vispa ihop mjöl, grädde och mjölk och vispa ner i soppan. Koka upp igen och mixa sedan eventuellt för en slätare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se