Nog för att det finns en uppsjö av glöggsorter att välja mellan, allt mellan hallon/laktrist och hjortron, men för den sakens skull kan det ändå vara roligt att göra sin helt egna glögg. Och svårt är det inte! I helgen gjorde jag en frisk och lite syrlig lingonglögg som jag serverade iskall med isbitar och frysta lingon, till välkomstdrink. Men glöggen är minst lika god varm! Och detta är ju den perfekta presenten i juletider, med en fin etikett och rosett på!
 
 
Lingonglögg 
5 dl frysta lingon
5 dl vatten
2 kanelstänger
2 pomeransskal
15 kardemummakärnor
5 nejlikor
ca 1,5 dl socker
 
Lägg allt utom sockret i en kastrull och låt koka upp. Koka 15 min och sila sen av lingonskal och kryddor. Koka upp glöggen igen och tillsätt socker efter smak. Servera direkt eller häll upp på en väl rengjord flaska och låt svalna.
 
Glöggen är serverad med några knapriga chips som tilltugg. Vad tycker ni förresten om mina nya glögglas? Eller ska jag säga ljuskoppar? Det är nämligen precis vad det är, upptäckte jag i efterhand när jag såg mina nyinköpta glögglas på nätet där det klart och tydligt stod "Ljuskopp 39 kr". Jaja, de passar faktiskt minst lika bra som glögglas tycker jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se