En rätt som passar alldeles utmärk i vegetarisk tappning är risotto. Det kan ju både ätas som tillbehör och som ensamrätt, beroende på ingredienser och servering. Jag tycker verkligen om risotto och äter det gärna som en enkel men ändå lyxig middag på fredagkvällen. Svamprisotto och svamprisotto är två favoriter, och så denna nya variant med ugnsrostade tomater och ruccola. Perfekt nu när det finns körsbärstomater i alla former och färger!
 
 
Tomatrisotto med ruccola (4 port.)
400 g körsbärstomater i olika färger
2 msk olivolja
1 msk socker
1 tsk salt
 
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl arboriris
1,5 dl vitt vin
8 dl (varm) grönsaksbuljong
1 msk smör
1 dl riven parmesan
ruccola
svartpeppar
 
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över salt och socker. Rosta i ugnen på 150 g i ca 1 timme tills tomaterna skrumpnat ihop.
 
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja och tillsätt riset. Låt fräsa under omrörning i ca 2 min. Häll på vinet och låt koka in helt. Häll på ca 2 dl buljong och pytsa sedan på med buljong allt eftersom det kokar in. Rör under tiden. Riset är klart när det är mjukt men har en liten kärna i mitten. Klicka i smöret och rör ner parmesanen. Varva med tomater och ruccola och vrid över nymald svartpeppar. Servera!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se