En matig sallad är alltid gott att ha på en buffé och gärna med lite roligare ingredienser än tomat och gurka. Vad sägs till exempel om päron, ädelost och rödlök? Urgott säger jag! Det passde perfekt till västerbottenostpaj, kräftor och bröd. Ost och päron är ju en alldeles ljuvlig kombination av sött och salt och så även i sallad!
 
 
Päronsallad med ädelost (ca 6 port. på buffé)
1 påse blandad sallad
3 fasta päron
1 bit god ädelost, ca 150 g
1 rödlök
 
Häll salladen på ett fat. Klyfta päronen och strimla rödlöken runt. Fördela över salladen och avsluta med att smula över ädelosten.
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Ser underbart gott ut, måste göra en version av den här någon dag snart!

2014-09-05 @ 20:37:38
URL: http://elinshealth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se