
75 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mogna päron
Toscatäcke
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 tsk mald kanel
2 msk mjölk
175 g mandelspån
Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör sedan ner smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1,5 liter. Skala, kärna ur päronen och klyfta päronen och stick ner i smeten. Grädda kakan ca 50 min i 200 grader tills kakan är nästan torr. Gör under tiden toscasmeten: Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, kanel och mjölk och sjud blandningen i ett par minuter. Rör ner mandelspånen. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225°C. Fördela toscan över kakan och grädda 10–15 min tills täcket har fått fin färg.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
