När jag var på semester i Falsterbo-Skanör i somras åt vi på en så otroligt mysig italiensk restaurang, Da Aldo, med helt fantastisk mat (och egengjord glass!). Så god att vi åt där två kvällar i rad och första kvällen åt jag faktiskt mitt livs bästa pizza. En enkel margerita toppad med färska körsbärstomater, ljuvligt krämig mozzarella och ruccola. Tomat och ost + tomat och ost liksom, och ändå så gott! Rena, klassiska pizzasmaker som fick blomma ut totalt utan konkurrens av en massa andra pålägg. Så härom kvällen gjorde jag ett försök att efterlikna den fantastiska pizzan och kom i alla fall hyfsat nära originalet. Testa ni med, om ni inte har vägarna förbi södra Skåne om sommaren.
 
 
 
Pizza med tomat & mozzarella (2 bakplåtsstora)
1 sats pizzadeg 
1 sats tomatsås
300 g god mozzarella
1 ask halverade cocktailtomater (gärna ekologiska, mycket godare!)
ruccola
 
Dela degen i två delar och kavla ut degen tunt och lägg på två bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen tunt och riv hälften av mozzarellan och fördela över. Sätt i en plåt i ugnen (på 250 grader) och fös sedan över bakplåtspappret på den heta plåten och grädda ca 5-7 min tills pizza fått fin färg. Ta ut igen och lägg på halverade cocktailtomater och resten av mozzarellan i tärningar. Sätt in pizzan igen i ca 1 min tills toppingen blivit lite varm. Ta ut, strö över ruccola och servera bums!
 
Pizzan avnjöts i kvällssolen ute i trädgården tillsammans med denna äppelmust. Ett riktigt gott dryckestips! Ekologisk och alkoholfri kolsyrad äppelmust som är helt fantastiskt god. Sötsyrlig och frisk och väldigt god till mat. Finns på systemet! (Såklart inget spons, bara mitt högst personliga tips!)

Kommentarer
Postat av: Fanny

Vad gott det ser ut. Jag håller verkligen med om att äppelmusten är god! :)

Svar: Kul att du också hittat och gillar den! :)
Julia Hellquist

2014-08-27 @ 19:40:57
URL: http://fawila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se