
Brytbröd (1 stort brytbröd och några styckbröd)
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk honung
2 msk olja
ca 12 dl vetemjöl
frön av olika slag
Smula jästen i en bunke och rör ut med ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, olja, solrosfrön och havregryn. Rör om. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 45 min, till dubbel storlek. Dela degen i ca 20 bitar och lägg så många som får plats, ca 12 st, i en smord form med löstagbar kant. Lägg resten på plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med vatten och strö över olika sorters frön på de olika bullarna i ett fint mönster. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. Grädda i 200 grader i ca ca 20 minuter (ca 8 min för styckbröden) tills det fått fin färg.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
