Hösthelger tycker jag framför allt bör vigas åt långa fikastunder med stora koppar te och mjuka kakor eller pajer, allra helst med höstiga frukter som äpplen, päron och plommon. Denna kaka med päron är precis en sån kaka och har dessutom ett tjockt lyxigt lager av tosca smaksatt med kanel. Helt enkelt farligt gott! Mjukt och fruktigt möter segt och knäckigt, och så päron och kanel i en fantastisk kombination. Helt klart höstens bästa kaka!
 
 
Päronkaka med kaneltosca

75 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mogna päron

 

Toscatäcke

100 g smör
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 tsk mald kanel
2 msk mjölk
175 g mandelspån

 

Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör sedan ner smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1,5 liter. Skala, kärna ur päronen och klyfta päronen och stick ner i smeten. Grädda kakan ca 50 min i 200 grader tills kakan är nästan torr. Gör under tiden toscasmeten: Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, kanel och mjölk och sjud blandningen i ett par minuter. Rör ner mandelspånen. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225°C. Fördela toscan över kakan och grädda 10–15 min tills täcket har fått fin färg.

Jamen ni ser ju själva, den här kakan vill ni inte missa!


Äntligen! Jag har hittat den perfekta varianten på vegetarisk hamburgare! Jag är oerhört förtjust i hamburgare och har sedan jag (i princip) slutade äta kött letat efter det allra bästa substitutet; bönbiffar, sojaburgare, portabellosvamp, aubergine, quorn... Men nej, det är quinoa som ger bäst smak, konsistens och utseende! Quinoa  är en ört lite likt ris eller couscous men har ett betydligt högre näringsvärde och är väldigt proteinrikt. Quinoa finns i flera färger (rött, svart och vitt) och kokas ungefär som ris/couscous/bulgur.
 
Till dessa burgare kokade jag vit quinoa och lät svalna och blandade sedan (precis som vanliga färsbiffar) med ägg, salt och ströbröd och formade sedan till biffar. Biffarna kan såklart smaksättas med både kryddor och t ex ost, men eftersom det är många tillbehör i en hamburgare så ville jag ha smaken ganska neutral. Burgarna får en mjuk men ändå fast konsistens och har gott tuggmotstånd med en lite frasig yta. Helt perfekta som hamburgare helt enkelt! Testa detta nästa gång ni ska göra hamburgare, jag lovar att ni inte kommer ångra er. Varför inte redan ikväll till fredagsmiddagen? 
 
 
Quinoaburgare (8 st)
3,5 dl vatten
2 dl quinoa
0,5 tsk salt
2 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk salt
2-3 msk olja att steka i
 
bröd, grönsaker, dressing
 
Koka upp vattnet. Häll i quinoan och saltet och låt koka i 15 min tills vattnet koka bort (eller koka 4 port. enligt quinoapaketet). Låt svalna eller skölj quinoan i vatten tills den blivit kall. Vispa ihop ägg och ströbröd och låt svälla några minuter. Blanda ner quinoan och salta. Forma till 8 biffar och stek några åt gången i olja på medelvärme tills ytan blviit frasig och fått fin färg.
 
 
Servera med dina favorittillbehör. Mina är bladsallad, tomat, senap, gul lök och aioli.


En rätt som passar alldeles utmärk i vegetarisk tappning är risotto. Det kan ju både ätas som tillbehör och som ensamrätt, beroende på ingredienser och servering. Jag tycker verkligen om risotto och äter det gärna som en enkel men ändå lyxig middag på fredagkvällen. Svamprisotto och svamprisotto är två favoriter, och så denna nya variant med ugnsrostade tomater och ruccola. Perfekt nu när det finns körsbärstomater i alla former och färger!
 
 
Tomatrisotto med ruccola (4 port.)
400 g körsbärstomater i olika färger
2 msk olivolja
1 msk socker
1 tsk salt
 
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl arboriris
1,5 dl vitt vin
8 dl (varm) grönsaksbuljong
1 msk smör
1 dl riven parmesan
ruccola
svartpeppar
 
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över salt och socker. Rosta i ugnen på 150 g i ca 1 timme tills tomaterna skrumpnat ihop.
 
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja och tillsätt riset. Låt fräsa under omrörning i ca 2 min. Häll på vinet och låt koka in helt. Häll på ca 2 dl buljong och pytsa sedan på med buljong allt eftersom det kokar in. Rör under tiden. Riset är klart när det är mjukt men har en liten kärna i mitten. Klicka i smöret och rör ner parmesanen. Varva med tomater och ruccola och vrid över nymald svartpeppar. Servera!
 
 
 
 
 
 


Oftast gör jag smulpaj med havregryn när jag gör frukt- och bärpaj, men det är ju faktiskt kul (och gott!) att variera sig. I söndags passade jag på att göra en blåbärspaj på sommarens sista blåbär. Det smälta smöret i degen gör pajtäcket lite segt och knäckig och väldigt gott. Lite salt i degen förhöhjer smaken ytterligare!
 
 
 
Smörig blåbärspaj (ca 8-10 bitar)
ca 500 g blåbär
2 msk potatismjöl
200 g smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Blanda bären med potatismjöl och fördela i en pajform. Smält smöret och rör ner socker, bakpulver, salt och sist mjöl till en mjuk deg. Fördela degen så att den täcker bären och grädda i 200 grader i ca 30 min tills pajen fått fin färg.
 
 
Recept på hemmagjord vaniljsås HÄR.
Recept på lyxig vaniljsås HÄR.
 


I helgen fyllde min svägerska år och bjöd på middag i form av en ljuvlig hamburgerbuffé med alla tillbehör man kan tänka sig. Ananas, aioli, hemmagjord dressing, grönsaker, klyftpotatis... Så rysligt gott! Hur som helst, i födelsedagspresent hade födelsedagsbarnet önskat sig en god efterätt vilket jag såklart fixade! Jag var sugen på att göra något lite sensomrigt och tänkte på päron, äpplen, körsbär... Men jag kände mig lite trött på paj utan ville göra något mer dessertaktigt och kom att tänka på tiramisu som jag vet att svägerskan verkligen gillar. Men för att sätta en lite sensomrig twist på efterrätten fick det bli körsbärstiramisu! En egenkomponerad variant som blev riktigt lyckad. Mellan lagrena av kex och mascarponekräm klickade jag helt enkelt ner körsbärssylt och dekorerade med färska körsbär ovanpå. Kombinationen kaffe, mascarpome, körsbär och choklad var verkligen inte dum!
 
 
 
Körsbärstiramisu (4 port.)

1/2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 äggvita
250 g mascarpone
100 g savoiardikex
1 dl espresso

3/4 dl körsbärssylt

2 msk kakaopulver

färska körsbär

Lägg hälften av kexen tätt i en form. Droppa hälften av kaffet över kexen. Nu till krämen: Du behöver tre bunkar, och för att slippa diska vispen mellan varje vispning är det bra att börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Sedan äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke och sist grädden i en bunke. Blanda mascarponen med äggulevispet. Blanda därefter ner vispad grädde och sist vispad äggvita. Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de indränkta kexen. Klicka över körsbärssylten i små klickar i krämen. Lägg på ett nytt lager kex, dränk in dem med resten av kaffet och överst ett lager med resten av krämen. Pudra över kakaopulver och låt tiramisun stå kallt minst två timmar före servering. Dekorera med körsbär och ät upp!

 
 


När jag var på semester i Falsterbo-Skanör i somras åt vi på en så otroligt mysig italiensk restaurang, Da Aldo, med helt fantastisk mat (och egengjord glass!). Så god att vi åt där två kvällar i rad och första kvällen åt jag faktiskt mitt livs bästa pizza. En enkel margerita toppad med färska körsbärstomater, ljuvligt krämig mozzarella och ruccola. Tomat och ost + tomat och ost liksom, och ändå så gott! Rena, klassiska pizzasmaker som fick blomma ut totalt utan konkurrens av en massa andra pålägg. Så härom kvällen gjorde jag ett försök att efterlikna den fantastiska pizzan och kom i alla fall hyfsat nära originalet. Testa ni med, om ni inte har vägarna förbi södra Skåne om sommaren.
 
 
 
Pizza med tomat & mozzarella (2 bakplåtsstora)
1 sats pizzadeg 
1 sats tomatsås
300 g god mozzarella
1 ask halverade cocktailtomater (gärna ekologiska, mycket godare!)
ruccola
 
Dela degen i två delar och kavla ut degen tunt och lägg på två bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen tunt och riv hälften av mozzarellan och fördela över. Sätt i en plåt i ugnen (på 250 grader) och fös sedan över bakplåtspappret på den heta plåten och grädda ca 5-7 min tills pizza fått fin färg. Ta ut igen och lägg på halverade cocktailtomater och resten av mozzarellan i tärningar. Sätt in pizzan igen i ca 1 min tills toppingen blivit lite varm. Ta ut, strö över ruccola och servera bums!
 
Pizzan avnjöts i kvällssolen ute i trädgården tillsammans med denna äppelmust. Ett riktigt gott dryckestips! Ekologisk och alkoholfri kolsyrad äppelmust som är helt fantastiskt god. Sötsyrlig och frisk och väldigt god till mat. Finns på systemet! (Såklart inget spons, bara mitt högst personliga tips!)


En liten välkomstdrink tycker jag alltid är trevligt att servera/bli serverad vid festligare tillfällen, och det behöver inte vara krångligt alls! Till kräftskivan fixade jag och syrran snabbt ihop en sensomrig bubblig drink med smak av körsbär.
 
 
Syrlig körsbärsdrink (6 glas)
is
2 lime
ca 6 dl kördbärsjuice
ca 9 dl sprite el. liknande
6 körsbär
 
Klyfta den ena limen i sex klyftor, skiva den andra i sex skivor. Fyll varje glas med is. Pressa en limeklyfta i varje glas och lägg även i klyftan. Fyll på med ca 1 dl juice i varje glas och toppa med ca 1,5 dl sprite. Lägg i en limeskiva och sätt ett körsbär på kanten. Klart!
 
Läskande, syrligt, sött och välkomnande!


En matig sallad är alltid gott att ha på en buffé och gärna med lite roligare ingredienser än tomat och gurka. Vad sägs till exempel om päron, ädelost och rödlök? Urgott säger jag! Det passde perfekt till västerbottenostpaj, kräftor och bröd. Ost och päron är ju en alldeles ljuvlig kombination av sött och salt och så även i sallad!
 
 
Päronsallad med ädelost (ca 6 port. på buffé)
1 påse blandad sallad
3 fasta päron
1 bit god ädelost, ca 150 g
1 rödlök
 
Häll salladen på ett fat. Klyfta päronen och strimla rödlöken runt. Fördela över salladen och avsluta med att smula över ädelosten.
 
 


Ett mjukt bröd och en god stark ost tycker jag är ett givet tillbehör till kräftor, och valet av bröd föll på ett brytbröd med olika frön på. Detta bröd brukar min mamma ofta baka och är både gott och vackert! Dessutom är det bra mycket enklare än vad det ser ut. Fröna på brödet går att byta ut som man vill; pumpafrön, solrosfrön, linfrön, havregryn, sesamfrön, vallmofrön... Allt funkar, det är bara att välja det man själv tycker blir gott och fint!
 
 

Brytbröd (1 stort brytbröd och några styckbröd)

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk honung
2 msk olja
ca 12 dl vetemjöl

frön av olika slag

Smula jästen i en bunke och rör ut med ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, olja, solrosfrön och havregryn. Rör om. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 45 min, till dubbel storlek.  Dela degen i ca 20 bitar och lägg så många som får plats, ca 12 st, i en smord form med löstagbar kant. Lägg resten på  plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med vatten och strö över olika sorters frön på de olika bullarna i ett fint mönster. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. Grädda i 200 grader i ca  ca 20 minuter  (ca 8 min för styckbröden) tills det fått fin färg.

 
 


Förra helgen hade vi en urmysig kräftskiva i syrrans lilla trädgård. Vi dukade under äppelträdet med lyktor och fårskinn och satt ute tills mörkret och regnet smög sig på. Jag är oerhört förtjust i kräftor och kan nästan äta obegränsat av dem, de är ju inte så mättande. Men några goda tillbehör vill man förstås ha till! Vi var ansvariga för sås, sallad och bröd vilket blev följande; dillaioli, brytbröd med frön och sallad med ädelost och päron. Först ut här  är dillaiolin. Och vilken aioli sen. Kanske kvällens höjdpunkt, om jag får hylla min egen rätt så mycket. Så himla god att doppa kräftorna i. Aioli är rysligt enkelt att göra själv och jag lovar att denna kommer göra succé!
 
 
 
Dillaioli
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackad färsk dill
salt efter smak
 
Börja med att rumstemperera att ingredienser, viktigt! Blanda sedan äggulor och vinäger i en bunke. Häll sedan i oljan långsamt i en smal stråle och vispa samtidigt med elvisp. Se till att oljan börjar gå in i äggulorna och det börjar tjockna. Vispa tills all olja har gått in i smeten och aiolin är ljus och fluffig. Smaksätt med vilök, dill och salt. Aiolin kan förberedas någon dag innan, men vänta då med att röra ner dillen till strax före servering.
 


Något av det roligaste jag vet är att hitta på maträtter av det som finns hemma. Jag tycker att det är en sån himla rolig utmaning att gräva i frys, kyl och skafferi, klura och fixa och till slut hitta på något riktigt gott. Det blir såklart inte alltid någon gastronomisk fullträff, men ibland! Som härom kvällen när jag absolut inte orkade handla och bestämde mig för att fixa ihop något av det kylskåpet erbjöd. Några färskpotatisar, en förpackning bönor, en halv påse ruccola, några oliver, en tomat, en snutt parmesan och så en bit torrt bröd som fick bli krispiga krutonger. En oljedressing till det så var kalasmåltiden fixad!
 
 
Ljummen potatissallad med bönor & krutonger (ca 4 port.)
ca 15 små färskpotatisar
1 förp. blandade bönor
ruccola
alfa alfa-groddar
en näve oliver
hyvlad parmesan
1-2 tomater
2-3 skivor bröd, gärna surdeg
 
1/2 dl olivolja
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
salt & peppar
 
Koka färskpotatisen och dela i halvor. Låt svalna något. Tärna brödet och stek i olivolja tills de blivit frasiga och fått fin färg. Ta ett stort fat eller skål och varva alla ingredienser. Vispa ihop olja, honung, senap, salt och peppar och ringla över salladen eller servera vid sidan av.
 
Mm, bara goda grejer i en härlig blandning!


Rabarber kanske en framför allt förknippar med sensommaren, men faktum är att rabarbern är minst lika god nu i augusti, bara man plockar de späda fina stjälkarna. Och det är ju tråkigt att låta rabarbern förfaras i landet bara för att blåbären och snart äpplena har sin storhetstid. Så jag plockade helt enkelt in ett knippe rabarber och kokade sylt på. Hur härligt är det inte att en höstkväll plocka fram en burk hemkokt rabarbersylt till pannkakorna? Och ni vet väl att koka egen sylt är ungefär det enklaste som finns? Bär/frukt + socker + lite vatten är det hela, koka ihop och häll på burkar!
 
 
Sensomrig rabarbersylt (1 burk, ca 2,5 dl)
250 g späd rabarber, gärna röd
2,5 dl strösocker
1 msk vatten
 
Ansa och skiva rabarber i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt koka upp och koka sen på låg värme i ca 10 min tills det blivit en mosig sylt. Häll upp på en väl rengjord burk och låt svalna med locket på.
 


Vill ni ha ett roligt matpyssel för kommande regniga dagar framöver som dessutom ger ett fasligt gott resultat- gör prioger! Det är ett trevligt fixande med att göra degen, fixa fyllningen, baka ut, fylla, grädda. Och det är ju så himla gott! Dessutom är det ju perfekt att ha dessa små godbitar på lut i frysen när det vankas picknick eller bara behövs en snabb lunch.
 
Prioger går ju att fylla med det mesta, men i dessa är det en härlig grönsaksröra med paprika, champinjoner och lök. Lite kryddor och en skvätt grädde på det så är du hemma! Jag gjorde en deg som delvis består av kokt potatis, och det hörni är världens bästa knep! Det blir gott, matigt, frasigt och dessutom blir degen superenkel och kavla ut och hantera. 
 
 
Grönsakspiroger (ca 15-18 st)
4 normalstora potatisar (350 g)
4-5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
1 uppvispat ägg
 
Skala och koka potatisen och pressa/mosa den. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner potatis och smör och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut tunt till en stor platta. Stansa ut rundlar med ett mått (t ex en plastburk, ett lock osv, ca 10-15 cm i diameter). Lägg på fyllningen på ena sidan, pensla kanten med lite uppvispat ägg, vik över den andra sidan och nyp ihop. Pensla hela priogen med ägg och strö ev över lite riven ost. Grädda i 225 grader i ca 10 min tills priogerna fått en fin gyllene färg.
 
Grönsaksfyllning
2 små paprikor
1 gul lök
2 nävar champinjoner
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 grönskaksbuljongtärning
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar
 
Hacka paprika, lök, svamp och vitlök smått. Fräs på i en stekpanna i lite olja tills allt mjuknat. Tillsätt tomatpuré, grädde och buljong och låt koka ihop. Smaksätt med persilja, salt och peppar. Låt fyllningen svalna något innan den läggs i pirogerna.
 
 


Förra helgen var mina föräldrar på besök och hade med sig hembakat surdegsbröd och egenodlade rödbetor. Världens finaste presenter! Dessa fick utgöra en av veckans middagar tillsammans med getost, ruccola och honung- rödbetans bästa vänner! Rödbetorna kokades och gratinerades sedan med osten och av surdegsbrödet gjorde jag stora, frasiga krutonger som fick toppa hela rätten. Urgott!
 
 
 
Varma rödbetor med getost & krutonger (4 port.)
6-8 rödbetor
100 g ruccola
100 g getost
ca 4 kivor surdegsbröd
honung
 
Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka (tar 20-50 min beroende på storlek). Gnid av skalet under rinnande vatten. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Smula/skiva getosten och fördela över rödbetorna. Gratinera i 200 grader i ca 15 min tills osten smält något. Tärna brödet och stek i olivolja tills det blivit frasigt och fått lite färg. Lägg ruccola på ett stort fat. Lägg på rödbetor med getost. Ringla över honugen och strö över krutongerna. Servera!
 
 
Lyxigt god och enkel middag!


Det slår ju nästan aldrig fel; när man väl har grillat klart och ätit upp och slänger ett öga på grillen så inser man det. Att nu är ju glöden som allra bäst helt perfekt. Eftersom man aldrig orkar vänta tills dess innan man hivar på maten på grillen i ren hunger. Men det är då man ska ha en liten efterrätt på lut som ska tillredas på grillen, så är den perfekta glöden inte bortkastad! Ett exempel, som är både superenkelt och jättegott, är grillade persikor med honung och vanilj som grillas i foliepaket och sedan serveras med vaniljglass. Åh så gott. Den mjuka, söta och varma frukten gör sig så oerhört bra ihop med kall och len vaniljglass. 
 
Grillade persikor med vanilj & honung (4 port.)
4 persikor
1 vaniljstång
3 msk honung
vaniljglass
 
Kärna ur och dela persikorna i klyftor. Lägg i mitten på ett stort folieark. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och fördela över frukten. Lägg även med de urskrapade stängerna. Klicka/ringla över honungen och nyp ihop folien till ett paket. Lägg på grillen och grilla tills all frukt är mjuk och varm. Servera med glass!
 
 


Efter försommarens blomstrande ängar och vägrenar fyllda av hundkex, prästkragar och smörblommar stannar liksom blommandet av under högsommaren. Tur då att det här hemma i trädgården växer och blommar överallt så att det går att fylla vas efter vas med blommor som får pryda varje bord och fönster. Få saker kan få ett hem att kännas så levande och hemtrevligt som färska blommor!
 
Solgula ringblommor på köksön.
 
Knallrosa luktärter på köksbordet.
 
Ljuvliga stockrosor i köksfönstret.
 
Och alldeles djupröda, sammetslena krasseblommor på tavelhyllan.


Nu såhär mot augusti är det hög tid att frossa i blåbärspaj. Jag har hunnit plocka en omgång bär men hoppas på att orka ut och slåss bland myggen en gång till. Att ha en rejäl laddning blåbär i frysen inför höstens filtallrikar och efterrättspajer är så fasligt lyxigt! Men innan de första bären frystes ner hamnade några i en pajform tillsammans med det godaste knäcktäcket som går att uppbringa. Jag upptäckte detta ultimata pajrecept förra året när jag gjorde äppelpaj, och det blev förstås minst lika gott med blåbär till! Råsockret och sirapen som ger en knäckig karamellig smak och havssaltet som bryter av... Detta är verkligen pajernas paj, ni måste testa!
 
 
 
Knäckig blåbärspaj med havssalt

150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
ca 6 dl blåbär

Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt. Hällblåbären i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda i ugnen ca 30 minuter i 200 grader, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

 


Goda grilltillbehör kan man inte få för många av, inte sant? Jag gissar att grillarna går varma i dessa ljuva sommartider med ultimat grillväder så gott som varje dag. Igår grillade vi goda grönsaksspett som åts med rostad färskpotatis och en nektarin- och tomatsalsa samt en yoghurtsås med sweet chili och jordnötter. Såsen är kanongod till kyckling och passade dessutom riktigt bra till grönsaker. Salsan får god smak från chili och limesaft och blir ett lätt och fräscht tillbehör med lite sting i. 
 
 
Yogurtsås med sweet chili
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
1/2 dl sweet chilisås
ca 1/2 dl hackade jordnötter
 
Rör ihop allt och servera. Gör inte såsen allt för långt innan servering, då kan jordnötterna tappa sin krispighet.
 
 
Nektarinsalsa
4 nektariner
2 tomater
1 liten rödlök
1 röd chilifrukt
3 msk limesaft
2 msk olivolja
salt
 
Tärna nektariner och tomater fint. Finhacka löken och chilin. Blanda ihop allt tillsmmans med limesaft, olja och salt. Smaka av! Låt gärna stå en stund innan servering så att smakerna hinner sätta sig.
 


I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se