Jag fortsätter mitt exprimenterande med vegetariska hamburgare (förra gången provade jag bönburgare). Jag fick tipset av en av mina svägerskor som är vegetarian som ätit en så god portabelloburgare på en restaurang, det vill säga en hamburgare med svampen portabello som substitut för köttet. Portabello är en stor variant av champinjon som blir urgod när den marinerad och sedan steks. Tillsammans med rostat bröd, guaccamole, stekt ananas, sallad och rödlök blir det en fantastiskt god vegetarisk hamburgare. Testa till nästa fredagsmys!
 
 
 
Portabelloburgare med ananas ( 4 st)
4 portabellosvampar
3 msk olivolja
1 msk pressad vitron
1 riven vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
 
8 skivor rostat lantbröd
4 ananasringar
blandad sallad
strimlad rödlök
guccamole
 
Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla svamparna med den. Stek tills de blivit mjuka och fått fin färg. Stek även ananasringarna tills de fått lite färg. Lägg ihop med bröd, grönsaker och guaccamole. 
 

Kommentarer
Postat av: Milla

Men dra åt skogen vad gott det såg ut!!

Svar: Och det var det, testa! :)
Julia Hellquist

2014-04-22 @ 16:29:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se