Förra året gjorde jag och syrran en påsktårta som blev så god och fin att jag vill tipsa om den nu i år igen. Budapestrulle fylld med vispad grädde, mandariner och persikor och dekorerad med allt påskfint som finns. Denna tårta komme räven att göras i år så jag tror att det kan bli en återkommande tradition. En mycket god sådan!
 


Budapestrulle
 (8-10 bitar)
6 äggvitor
3 dl strösocker
150 g mandel/hasselnötter
1 dl vetemjöl
4 dl vispgrädde
400 g konserverad frukt (mandariner, persikor)
50 g mörk choklad

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills marängen blir blank och toppig. Mal mandel/nötter (t ex i matberedare) och vänd ner detta och vetemjölet i marängsmeten. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut i långa strängar tätt ihop på en plåt med bakplåtspapper. Detta gör det lättare att rulla ihop rullen efter gräddning utan att den spricker. Grädda i 175 grader i 15 min. Låt svalna. Vänd upp marängen på ett bakplåtspapper så att den gräddade ytan hamnar "utåt".

Vispa grädden och grovhacka frukten. Bred på grädde på marängen (ta undan inte att spritsa ovanpå rullen) och strö över frukten. Rulla försiktigt ihop och lägg med skarven neråt. Smält chokladen och ringla över. Dekorera med marsipankycklingar, godisägg, strössel, chokladspröt...

 
Mer påskrecept på godis, tårta, desserter, kakor mm finns under kategorin PÅSK.
 
Ha nu en riktigt skön och härlig påsk med allt som hör den till!
 

Kommentarer
Postat av: Isabells klasskompis Helen

Vilken underbar blogg du driver!
Jag har bakat cheesecaken med kondenserad mjölk o imorgon ska jag göra Budapestrullen 😀
Jag följer dig för du ger en så otrolig inspiration! Roligt att du uppdaterar så ofta också! Tack!

Svar: Tack snälla du för så fina ord, vad glad jag blir! Hoppas att budapestrullen blev riktigt god, och att du fortsätter läsa bloggen! :) Kram till dig!
Julia Hellquist

2014-04-18 @ 15:02:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se