Om man inte vill ägna sig åt exakta temperaturer och och pillriga formar (som geléhjärtan eller marshmallows) så kan man förstås göra enklare varianter på påskgodis. Den kanske enklaste, och godaste, sortens godis är tryffel! Det enda som behövs är grädde, choklad och eventuell smaksättning. Till årets påskägg har gjorde jag en variant med kokos och mörk choklad. Rysligt god kombination!
 
 
Kokostryffelägg (ca 20 st)
200 g mörk choklad (ca 70 & kakao)
1 dl grädde
ca 1,5 dl kokosflingor
 
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör till en slät tryffel. Låt stelna i kylen och forma sen tryffeln till ägg och rulla i kokos.

Välfyllt påskägg med en hel drös hemmagjorda godbitar. Aprikosägg, violmarshmallows, geléhjärtan och små marsipanägg smaksatta med bananessens.

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Låter enkelt och gott! Smidigt om man inte vill stå i köket hela dagen ;)

2014-04-16 @ 20:02:43
URL: http://bakasockerfritt.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se