Hej i kvällssolen! I vår har jag och mitt tjejgäng bestämt att vi ska köra Halv åtta hos mig. Så kul! Förvisso brukar vi så gott som varje vecka ses och äta middag, men då fixar vi oftast maten ihop, köper hämtmat eller kör knytis, så det här med en för gästerna hemlig trerättersmiddag känns ändå väldigt roligt och nytt!Jag var först ut igår kväll och menyn såg ut såhär:
 
Förrätt: Gulbetscarpaccio med chevrékräm, röd mangold, rostade solrosfrön & honung.
 
Varmrätt: Timjan- och vitlöksdoftande lamm, sparrisrisotto  och ugnsbakade kvisttomater.
 
Efterrätt: Rabarber- och jordgubbskompott med gräddyoghurt och havresmul.
 
Bordet dukat och menyn skriven och upphängd!
 
Favoritduken och favoritporslinet.
 
Kvistar från naturen och några små blommor från blomsteraffären fick sätta den våriga tonen på dukningen.
 
 
 
En vårig och riktigt god meny! Jag lägger ut recepten var för sig och börjar här med förrätten. Förrätt är alltid lite klurigt tycker jag. Det ska passa ihop med huvudrätten och vara sådär lagom lätt så att man inte blir för mätt och den ska helst kunna förberedas innan så att man inte behöver fixa med det när gästerna kommer. Och jag tycker nog att den här förrätten uppfyller alla krav. Carpaccio är när något är tunt skivat, oftast kött men i detta fall gulbetor! Rödbetor fast gula helt enkelt. De smakar precis likadant och är ljuvligt goda ihop med klassikerna chevréost och honung. Några späda mangoldblad och rostade solrosfrön gör rätten komplett!
 
 
 
Gulbetscarpaccio med chevrékräm & honung (4 port.)
4 gulbetor (eller rödbetor)
75 g chevréost
1 dl turkisk yoghurt
2 msk grädde
salt & peppar
röd mangold
flytande honung
solrosfrön, ca 1/2 dl
 
Rosta solrosfröna i en het och torr stekpanna. Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid av skalet under rinnande vatten och låt svalna. Skiva tunt på mandolin eller med osthyvel. Fördela på tallrikar. Mosa ihop chevréost med yoghurt, grädde, salt och peppar. Spritsa eller klicka ut på gulbetorna. Strö över mangoldblad och ringla över honung. Klart att servera!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Hela menyn var sååå god! Hade du varit med i halv åtta hos mig skulle du varit 15.000 kr rikare :)

Svar: Haha TACK! :D
Julia Hellquist

2014-04-27 @ 21:49:36
Postat av: Paulina

Åh, vilken fin dukning! Och rolig idé överhuvudtaget. Hoppas allt är bra med dig :) Kram!

Svar: Tack snälla! Stor kram till dig med!
Julia Hellquist

2014-04-28 @ 15:06:09
URL: http://hallonbubbla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se