Vad kan vara våriga än rabarber? Eller godare för den delen? Tillsammans med jordgubbar och vaniljstång kokar du enkelt ihop en sötsyrlig och ljuvligt god kompott. Varva denna med krämig gräddyoghurt och knapriga, söta havresmulor så har du en spirande vårig och fantastiskt god dessert. 
 
 
Rabarber- och jordgubbskompott (4 port.)
250 g jordgubbar
300 g rabarber, så röd som möjligt
3 msk vatten
ca 1 dl strösocker
1 vaniljstång
 
3 dl vispgrädde
1 dl turkisk/grekisk yoghurt
 
2,5 dl havregryn
3 msk smör
3 msk ljus sirap
 
Skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Blanda i en kastrull med vatten, socker och urskrapad vaniljstång. Låt koka ihop på svag värme, rör då och då. Koka tills allt mosat ihop sig, men några bitar får gärna vara kvar. Låt svalna.
 
Vispa grädden och rör mer yoghurten.
 
Blanda havregryn, smör och sirap i en stekpanna och låt smälta ihop. Stek på medelvärme tills smulet fått fin färg. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. 
 
Varva kompott, gräddyoghurt och havresmul i fina glas. Toppa med havresmul och servera!
 
 
Tips! Alla delar går bra att förbereda var för sig, men lägg ihop desserten precis innan servering så att smulorna inte mjuknar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se