Vad tror ni om små, citronglaserade mjuka mandelsmakande mazariner? Urgott säger jag! Dessa små godbitar passar perfekt till påskhelgens fika ute i solen. Jag använde små silikonformar som är lätta att ta bort efter grädnding, men såklart går det att göra mazarinerna i vanliga mazarinformar i metall.
 
 

Citronmazariner (ca 20 st små eller 12 st stora)

100 g smör, rumsvarmt
1⁄2 dl strösocker
1 st ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning
150 g mandlar
3 st bittermandlar (alt. 3 droppar bittermandelolja/arom)
1 dl strösocker
75 g smör
2 st ägg

Glasyr

2 dl florsocker
ca 2 msk citronsaft

Vispa (med elvisp) smör och socker. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.Tryck ut den kylda degen i mazarinformar av silikon eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat. Pudra med florsocker och servera!

Färdiggräddade i små formar som lätt plockas bort.
 
Dags för glasyr. Jag har droppat i lite gul karamellfärg i glasyren för att få en fin påskig färg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se