Nu när sommaren inte är allt för långt borta är det hög tid att börja rensa ur frysen på eventuella bär, så att årets skörd av rabarber, hallon och vinbär får plats. Desserten efter helgens grillpremiär var därmed given; bärpaj såklart! Världens enklaste dessert som nog alla gillar. Goda bär + ett knaprigt smultäcke + hemkokt vaniljsås, ja succé helt enkelt. Och glöm nu marsanpulvret, att koka sin egen vaniljsås är precis hur lätt som helst och ungefär hundra gånger godare. Våga prova!
 
 
Bärpaj (4-6 port.)
ca 250 g bär
75 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
en liten nypa salt
 
Häll bären i en pajform. Blanda alla torra ingredienser och nyp ihop med smöret. Smula över bären och hiva in i ugnen i ca 20 min i 225 grader, tills pajen fått fin färg.
 
Vaniljssås
1 ägg
3 msk socker
2 tsk potatismjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa ihop allt utom vaniljsocker i en kastrull och låt sjuda på svag värme under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Dra från plattan och låt svalna. Smaksätt med vaniljsockret. 
 

Kommentarer
Postat av: Isabell Hedlund

Mm, den var så god! Snygg bild där uppe! ;)

Svar: Haha, tack. ;)
Julia Hellquist

2014-04-23 @ 21:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se