Igår kväll hade jag och mina tjejkompisar en riktigt rolig påskpysselkväll här hemma. Tre sorters påskgodis lyckades vi få ihop under många, kladdiga och sockriga timmar. Veckostädningen på torsdagar har aldrig kommit mer lägligt. En av sorterna vi gjorde var små marsipanägg fyllda med torkade aprikoser och doppade i mjölkchoklad. Och såklart färgglatt strössel på toppen. Är det någon gång det verkligen är försvarbart att gå loss med sockrigt, färgstarkt pynt så är det ju till påsk. Fina och åh så goda! Som en lite påskig variant av mozartkulan. Perfekta att fylla ett litet påskägg med och ge bor!
 
 
 
Aprikosfyllda påskägg (ca 30 st)
300 g mandelmassa
100 torkade aprikoser
200 g mjölkchoklad
strössel
 
Dela mandelmassan i små bitar. Forma mandelmassan runt en aprikos och forma till ett ägg. Smält chokladen och doppa äggen i (två gafflar är bästa redskapen!). Lägg på en bricka med bakplåtspapper och strö över strössel. Låt stelna i kylen.
 
 
 
Mre påskgodis kommer inom kort...

Kommentarer
Postat av: Leila

Vilket enkelt och bra recept, ska jag göra med syskonbarnen som kommer på besök till påsk. Va roligt! Tack för inspirationen.
//Leila

Svar: Hej Leila! Vad kul att du gillade receptet, hoppas resultatet blir bra! :)
Julia Hellquist

2014-04-13 @ 14:27:45
URL: http://www.blandbullarochbrod.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se