Härom dagen lagade jag en för mig helt ny rätt; frittata. En slags itailensk omettet som görs i ugnen och kan smaksättas med lite vad som helst, men en smakrik ost är allt rekommendera. Jag gjorde en variant med sparris, gröna ärtor och cheddarost. Fungerar att äta både som den är eller med något tillbehör. Vi hade kallrökt lax till, riktigt gott!
 
 
Sparrisfrittata (6 port.)

500 g sparris (fryst eller färsk)
150 g frysta ärtor
150 g smakrik ost
1 msk dijonsenap
12 ägg
smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Smörj en ugnssäker form. Ta fram ärtorna så att de tinar lite. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten i bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av och låt rinna av. Ta ev undan några sparrisknoppar till garnering. Fördela sparris, ärter och ost i formen. Vispa ihop senap, ägg, salt och peppar. Häll i formen. Ugnsbaka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och strö eventuellt över sparrisknoppar.

En liten gutjärnspanna fungerade bra att tillaga frittatan i.
 
Goda tillbehör; kallrökt lax och creme fraiche.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se