Nu är det verkligen högsäsong för alla rotfrukter! De är både som godast och som billigast nu så passa på att frossa. T ex i form av en krämig rotfruktsgratäng, antingen som ensamrätt eller med exempelvis kyckling till.
 
 
Rotfruktsgratäng (4 port.)
700 g blandade rotfrukter (potatis, morot, kålrot, palsternacka)
1 gul lök
5 dl gräddmjölk/matlagningsgrädde
2 dl riven ost
salt & peppar
2 tsk timjan 
 
Skala och skiva rotfrukterna tunt. Koka nätt och jämnt mjuka, häll sedan av och blanda med gräddmjölk, ost och kryddor. Fördela blandingen i en ugnsform och gratinera i 175 grader i ca 30-40 minuter. Låt stå några minuter under folie eller lock så att den hinner "sätta sig".
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se