Nu ni, nu ska ni få recept på höstens godaste äppelpaj! Traditionell smulpaj i all ära, men denna knäckiga paj med havssalt slår allt, jag lovar. Jag har redan bakat den två gånger och det har varit så gott som stående ovationer varje gång. Täcket som består av bl. a sirap och råsocker ger pajen ett segt och knäckigt överdrag och detta i kombination med havssalt är helt fantastiskt. Servera den ljummen och allra helst med kall, krämig vaniljglass.
 
Så ska ni bara göra en endaste äppelpaj i höst måste ni göra denna, lova mig det!
 
 
Knäckig paj med havssalt

150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen

Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda i ugnen ca 30 minuter i 200 grader, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

 
Baka, bjud, ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se