Välkommen september och årets första riktiga höstdag. Här i Örebro strålar solen från klarblå himmel och det blåser klara, lite kyliga höstvindar. Härligt! Lördagkvällen tillbringade vi med hemmagjord pizza, sällskapsspel och en efterrättsklassiker, dock med en liten twist; mörk chokladmousse med karamelliserade päron. Chokladmousse är ju en väldigt tacksam att göra då det behövs få ingredienser, det är svårt att göra fel och det blir alltid gott! Till moussen med ganska kraftig chokladsmak passade det väldigt bra med söta, smörstekta päronklyftor med råsocker.
 
 
 
Chokladmousse med karamelliserat päron (4 port.)
100 + 50 g mörk choklad
2 äggulor
3 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
 
2 päron
25 g smör
1/2 dl råsocker
 
Smält 100 g choklad och låt svalna något. Blanda med äggulor och florsocker. Vispa grädden och vänd ner i chokladsmeten. Hacka 50 g choklad och vänd ner i moussen. Fördela i portionsformar/koppar, pudra över kakao och ställ i kylen minst 1 timme. Vid servering: Skala, kärna ur och och klyfta päronen. Smält smöret och stek päronklyftorna där i.- Strö över råsocker och stek på hög värme till sockret karamelliserat sig och fastnat på päronen. Toppa moussen med dessa och ät genast.
 
Kanske inte snyggaste desserten men ack så god och höstig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se