Sedan jag gjorde den fantastiska cheesecaken med äpple och kolasås för några veckor sedan har jag haft en halv burk dulche de leche (dvs kondenserad mjölk kokad till kolasås) i kylen. Jag har inte riktigt vetat vad jag skulle göra med den, tills i fredags när jag ville baka något trevligt att bjuda på under helgen, och tänkte att någon form av kolakaka inte vore dumt. Det fick bli form av samma deg som t ex hallongrottor men fylld med kola istället för sylt, och så lite krossade polkagrisar på toppen. Gott med lite mint och crunch till den lena kolasåsen, och så är ju polkagris så fint!
 
 
Kolagrottor med polkakross (ca 12 st)

100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver


ca 0,5 dl kolasås

5-6 st polkagrisar, krossade (lättast i mortel)


Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör till en smidig deg. Forma till små bollar, lägg i formar och gör en fördjupning i mitten. Fyll med kolasås och grädda i 175 grader 10-15 min. Ta ut och strö över polkakross. Låt svalna och njut sedan av en riktigt smarrig godiskaka!

 

Helgens små godbitar.
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Låter gott och fräscht!!! Älskar kola och polka :)

Svar: Ja, supergott! Minten passar himla bra ihop med kolan.
Julia Hellquist

2013-10-21 @ 10:28:32
URL: http://gladakocken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se