Vi är kanske några som kommer att äta tacos i helgen, och då ska jag ge er ett riktigt bra tips; gör din egen tacokrydda! Av bara farten åker de ju med, de där färdigblandade påsarna. Och visst funkar det men dels så är det hur enkelt som helst att göra egen och dels är det så mycket godare. Dessutom är det ju trevligt att slippa bl a druvsocker, klumpförebyggande medel, maltodextrin och jästextrakt. I din egen kryddblanding är det bara kryddor, och dessutom kan du ju variera den helt efter smak och tycke. Här kommer ett bra "basrecept" som såklart går att ändra som man vill.
 
 
Tacokrydda (räcker till ca 4 x 400 g köttfärs)

2 msk chilipeppar 
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver 
1 msk malen spiskummin 
1 msk paprikapulver 
1 tsk torkad oregano 
1 msk salt 
0.5 msk svartpeppar

Blanda ihop allt och häll i t ex en tom kryddburk. (Jag hade inget vitlökspulver utan rev istället ner 2 vitlöksklyftor direkt i köttfärsen). Krydda köttfärsen med ca 3 msk krydda och njut av en extra god fredagstacos!

En gammal kryddburk och så en ny etikett- voila!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se