Får det lov att vara en smarrig desset till helgen? Prova då denna absout ljuvliga frysta citroncheesecake med vanilj och toppad med exoktiska frukter. Både fräscht och lyxigt. 
 
 
Fryst citroncheesecake med exotisk topping
3 ägg 

1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver/ 2 tsk vaniljsocker
200 g färskost, t ex philadelphiaost
3 dl vispgrädde
ca 15 st. digestivekex
1 citron

Topping

1/2 färsk ananas

2 passionsfrukter

hallon


Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Tillsätt strösocker och vaniljpulver/socker med äggulorna.  Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken. Med samma elvispar, vispa äggulorna och sockret ljust och pösigt. Blanda med låg hastighet på vispen i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner grädden i äggsmeten. Vänd försiktigt med en slickepott ner de vispade äggvitorna. Riv skalet och pressa ur saften ur citronen och blanda ner. Krossa kexen och  tryck ut i botten på i en springform och häll smeten ovanpå.Ställ in i frysen i 5 timmar och ta sedan ut kakan 15 minuter före servering.


Tärna anansen smått, gröp ur passionsfrukterna. Fördela över cheesecaken och dekorera med hallon. 

 
Ät och njut av en riktig kanondessert!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se