Förra lördagen var vi bjudna på något så trevligt som tapas-afton hemma hos min syster. Som en invigning av hennes nya lägenhet och tja, bara för att det är så en lördagkväll tillbringas på allra bästa sätt; i gott sällskap med god mat. Det bjöds på mängder av olika smårätter och plock. Det ena godare än det andra och vi åt och åt. Plockmat är ju så trevligt just för att det inbjuder till att sitta och äta och njuta länge. Filodegsrullar med salami, kycklingspett, minikantarelltoasts, friterade chilicheese (kvällens bästa!) revbensspjäll, coleslaw, baconlindade vattenkastanjer (faktastiskt!!, mini-toast skagen, ölkorv, ostar, parmaskinka, frukt... Och dessutom en magnifik tiramisu till dessert.
 
Så ja, min syster är helt fantastisk. Och njutningen fortsatte dessutom på måndagen när vi på universitetet dukade upp en liten tapasbuffé till lunch och njöt av resterna.
 
Urfin dukning samsades med alla små rätter på bordet.
 
Frukt, ostar och olika små spett kompletterade den varma maten.
 
Här skymtar bland annat filodegsrullar, chilicheese och revbensspjäll. 
 
Eftersom det var tapastema på kvällen lät jag även gåborts-presenten gå i detta tema. Jag köpte helt enkelt alla klassiska gåborts-presenter i miniformat och la i en fin liten låda.
 
En mini-flaska vin (1,8 dl!), en liten ost, en liten burk marmelad, en mini-ljung och så en liten ask med tre små chokladpraliner. En tapaspresent helt enkelt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se