Gillar ni musslor? Jag tycker att blåmusslor är otroligt gott och något jag gärna väljer på restaurang. Dock har jag inte tagit mig för att tillaga det hemma förrän nyligen. Jag har liksom tänkt att det ska vara krångligt och ta lång tid, men det är precis tvärtom! Det är väldigt enkelt och går supersnabbt, och blir precis så gott som på restaurangen! Musslorna kokas helt enkelt med schalottenlök, vitlök, vitt vin, grädde och persilja som ger både musslorna en god smak och en fantastisk sås som man förslagsvis doppar ett gott bröd i. Servera med ailoi och du har en ljuvlig, festlig middag.
 
 
 
Moules marinieres (2 port.)
1 nät blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1,5 dl vitt vin
2 dl grädde
0,5 dl hackad persilja
 
Skölj och skrubba musslorna. Kasta de som är öppna och som inte stänger sig när man knackar på den. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör och tillsätt musslorna. Häll på vinet och grädden. Låt koka ca 5-10 min tills musslorna öppnat sig. Rör ner persiljan. Klart!
 
Servera med bröd, gärna surdegsbröd, och ailoi att doppa musslorna i.
 
Kanske något att testa till helgen?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se