Igår hade jag och mina favorit-tjejer en riktigt mysig ladda-upp-inför-julen-kväll. Vi smygsmakade lite pepparkakor, bläddrade i juliga tidningar och smidde planer för alla kommande trevligheter i december. Julgodisbakning, julkonserter, pepparkakshusbyggen och annat som hör advent till. Men framför allt ägnade vi kvällen åt glöggprovning!
 
Värdinnan hade kvällen till ära köpt urfina glöggmuggar och guldskedar på Lagerhaus.
 
Pepparkaka och ädelost- en klassiker som aldrig är så god som till glögg.
 
Alla hade köpt varsin glögg som vi under noggranna former doftade och smakade på, diskuterade och betygsatte. Inga direkta bottennapp och ingen supersuccé, men väl ett gäng goda juliga glögger vi gärna dricker igen. (Betygen gavs på en skala 1-5 och sedan räknade vi ut medelvärdet.)
 
 
Äppelglögg från Kullamust
Min personliga favorit! Lätt, fruktig och ganska så syrlig. Kändes fräsch och inte så söt och tung som glögg ofta gör. Äppelsmaken är inte jättetydlig, det smakar även en del svartvinbär. Ganska svag smak av glöggkryddor och jul. Tråkig tyckte någon.
 
Betyg: 3,1
 
 
Glögg med smak av Delicatoboll från Saturnus
Kvällen konstigaste glögg! Och ja, den både doftar och smakar faktiskt just Delicatoboll! En aningen choklad och en aningen kaffe, framför allt i eftersmaken. Ganska tydlig glöggsmak och inte så söt som man förväntat sig. Någon ville ha mer chokladbollssmak, någon ville ha mer glöggsmak. Lite för lite jul tyckte någon. 3 ponäng från samtliga.
 
Betyg: 3
 
 
Lingonglögg från Blossa
Luktar jul och riktig glögg. Inte så söt, mycket lingonsmak och tydlig smak av glöggkryddor. Syrlig och vuxen smak tyckte någon. Tummen upp från de flesta men någon tyckte att den saknade djup och smakade lite konstgjort.
 
Betyg: 2,9
 
 
Äppel- och lingonglögg från Kullaglögg
Snarlik äppelglöggen i smak, dock ännu syrligare. Lätt och tunn smak. Smakar som varm saft, väldigt lättdrucken. Smaken försvinner snabbt och känns inte så glöggig. 
 
Betyg: 2,7
 
 
Hallon- och lakritsglögg från Bella Noche
Delade omdömen. Någon tyckte den smakade väldigt mycket lakrits och godis, jag kände nästan ingenting. Någon tyckte den luktade lite bränt och fränt. Ganska tung och söt. Kryddig smak och en eftersmak av lakrits. Svår att dricka mycket av.
 
Betyg: 2,4
 
Summa sumarum; lakritsglöggen hamnade i botten och äppelglöggen och från Kullamust i toppen. Förra årets glöggtest hittar ni HÄR.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se