Ibland tänker jag att jag hade velat leva på 70 talet, för då åt man efterrätt varje dag. Då, innan man kom på att socker och kolhydrater var farligare än kriget och man kunde njuta av inlagda päron med lättvispad grädde, mannagrynspudding med saftsås och varma persikohalvor med gott samvete. Vilken lycka (om man gillar inlagd frukt dvs)! Nu är jag förvisso vuxen och har all frihet i världen att äta efterrätt hela dagarna, men det är mer själva kulturen jag tänker på. Att man gjorde så, att det hörde till att äta efterrätt även efter en vanlig vardagsmiddag. Hur som helst, igår slog jag i alla fall till och serverade fruktsallad efter pastan med tomatsås. Med en klick rysk yoghurt smaksatt med vaniljpulver och lite dekoration på toppen kändes det riktigt lyxigt en trött måndagkväll.
 
Rysk yoghut är för övrigt min nya upptäckt. Jag har alltid använt turkisk yoghurt tidigare men köpte den ryska en gång och är nu helt såld! Den har inte alls samma strävhet som den turkiska (och grekiska) utan mycket mer krämig och len och inte fullt så syrlig heller. Testa testa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se