

Chokladkaka med tryffel
150 g mörk choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1-1,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Tryffel
1 dl grädde
100 g mörk choklad
1 msk smör
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och låt den smälta med. Rör ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, salt och vaniljsocker som blandats innan. Tillsätt smör+choklad. Smörj en springform ca 22-24 cm i diametern och grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 13 minuter. Den ska vara kladdig! Låt svalna och ställ sedan i kylen. Gör tryffeln under tiden: Koka upp grädde i en kastrull och dra ifrån plattan. Hacka chokladen och rör i tills den smält. Tillsätt smöret och rör till en blank tryffel. Låt svalna och tjockna något och bred sedan över kakan.

Åh vad gott! Kanske vi kan fika när vi kommer hem igen?? :)
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
