Såhär efter nyår är vi ju många som tänker samma sak. Ja ni vet; äta bättre, träna bättre osv- det gamla vanliga, och jag är väl knappast någoot undantag. Men några hälsotips eller bantingskurer kommer jag inte bjuda på utan håller mig, som vanligt, till att hålla vardagarna nyttigare och helgerna lite lyxigare. I lördags åt vi dock en dessert som nästan uppfyller båda kriterierna. En mintchokladmousse gjord på mörk choklad, kakao, ägg, grädde och kesella och en nypa florsocker. God och inte allt för onyttig!
 
 
Mörk mintchokladmousse (6 port)
200 g mörk mintchoklad (minst 70 % kakao)
2 dl grädde
1 burk kesella (250 g)
2 ägg
1 msk kako
2 msk florsocker (kan uteslutas)
 
Hacka chokladen och spara hälften. Smält 100 g och låt svalna något. Blanda ihop med äggulor, kakao och florsocker. Vipsa grädden fast och blanda med kesellan. Rör ner lite av gräddblandningen i chokladsmeten och vänd sedan ner resten. Rör i den hackade chokladen och fördela sedan moussen i 6 portionsformar/glas/skålar. Låt stå kallt minst 1 timme. Pudra över lite kakao och servera gärna några päronskivor till- choklad (och särskilt sådan med mint) passar väldigt bra ihop med päron!
 

Kommentarer
Postat av: Emelie Petersson

Åh, gud vad gött det ser ut :-)

2013-02-01 @ 10:40:26
URL: http://syrum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se