Vilken start på veckan! Duggregn, slask, blåst och grått grått grått. Usch! Nog för att jag är trött på vinter och kyla, men än är det långt kvar till våren och då får det gärna vara vitt och fint fram tills dess. Såna här ruggiga dagar kan man behöva pigga upp sig med något trevligt och därför ska ni få ett riktigt bra tips. Nämligen orange curd! Ni kanske känner till lemon curd, en sötsyrlig och len citronkräm som gör sig alldeles ypperligt till t ex scones eller kex med ost. Denna variant med apelsin istället för citron är dock, enligt mig, snäppet godare. Riktigt riktigt gott kan jag lova er! Dessutom rejält uppiggande både i smak och färg såhär i januarislasket.
 
Just denna sort finns att köpa t ex HÄR och HÄR. Eller så är man lika händig som Theresia på Söta saker och gör sin egen. HÄR hittar ni recepet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se