Här kommer äntligen receptet på nyårsaftonens dessert- den exotiska glassbomben med hemmagjord vaniljglass och sorbet och till det en fräsch och syrlig ananassalsa smaksatt med lime och passionsfrukt. Fasligt gott och Inte alls speciellt klurigt att fixa- det ser betydligt mer avancerat ut än vad det är. Denna dessert passar förstås inte bara till nyår utan till vinterns alla kalas och festligheter!
 
Recept från ICA.
 
Tomtebloss är ett måste på nyår!
 
Exotisk glassbomb (6-8 port.)
3 dl vispgrädde

1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
3 äggulor
5 dl mangosorbet
1 ananas
1/2 dl rårörssocker
2 passionsfrukter
1 lime
1 ask physalis
ev mynta


Vispa grädden. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen, vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke och dra upp smeten på kanterna så att den får formen av en skål, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst 6 timmar (gör dagen innan).

Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.´Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Ställ in ett serveringsfat i frysen. Vält upp bomben på det kalla fatet (om glassen är svår att få ur bunken, doppa snabbt bunken i en större bunke med varmt vatten). Skeda över salsan, garnera med physalis och eventuellt myntablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se