Förra helgen var vi bjudna till syrran på middag, och vilken middag sen! Marinerade kycklingspett, ris, nudel- och grönsakswok och världens godaste jordnötssås, och dessutom en maffig chokladkaka/ tårta till dessert. Om vi var mätta sedan? Väldigt. Chokladkakan var något som kallas Devil's cake, en mörk chokladkaka med mörk chokladtryffel både inuti och utanpå. Massor av kraftig chokladsmak och sådär alldeles perfekt kladdigt. Det är ganska många ingredienser och lite pyssel med kakan, men värt det alla gånger! Mitt förslag är att ni testar detta snarast, varför inte i helgen?
 


Devil's chocolate cake (räcker till mååånga portioner)

200 g smör 

3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
200 g mörk choklad

Chokladglasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
1 tsk smör

Vispa smör och socker och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten. Baka i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 15 minuter.

Chokladglasyr: Koka upp grädden och tag av den från värmen. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned). Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

Syrran dekorerade tjusigt med spritsad grädde och jordgubbar, vilket även serverades till. 

Kommentarer
Postat av: Paulina

Vad glad jag blir över att du uppdaterar igen :) Man blir mindre vinter-är-så-himla-lång-deppig när man kikar in här.

Jag som älskar mörk choklad måste prova denna. Åh så gott de ser ut att vara. Får nog bli till söndagsfikat!

2013-01-26 @ 12:54:31
Postat av: Nathalie

Yum!! Men vilka grader ska man ha på ugnen? :)

2013-01-26 @ 21:06:58
Postat av: Julias pyssligheteru

Paulina: Men tack snälla! :)

Nathalie: Just ja, 175 grader! Lägger till det. :)

2013-01-27 @ 18:07:05
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Petra

Såååå god den ser ut!!!

2013-01-28 @ 11:12:57
URL: http://fitnessumo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se