Ett snabbt litet mattips ska ni få nu. När man tröttnat på alla former av potatis som tillbehör (bakad, klyftor, kokt, gratäng...), ja det är då man gör potatishalvor med ädelost. Enkelt och fantastiskt gott! Tvätta och dela relativt stora potatisar på längden (skalet ska vara kvar) och lägg på en plåt. In i ugnen tills de mjuknat. Ta sen ut dem, gröp ur det mesta av potatisen och blanda med valfri mängd smulad ädelost. Lägg tillbaka blandingen i skalet, strö över lite havssalt och gratinera till osten/potatisen fått fin färg. Ät till valfri rätt och njut!
 

Kommentarer
Postat av: Isabell Hedlund

Åh, det får det bli nästa gång det ska vara lite mer fancy!

2013-01-25 @ 17:34:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se