Igår var det ju Melodifestivaldags igen, tittade ni? Jag tycker att dessa mello-lördagar är riktigt roliga, även om man mest suckar åt pinsamma bidrag som Sean Banan och alla Justin Bieber-kopior och får gömma sig bakom den berömda skämskudden allt för ofta. Men ändå- så kul! Och en mellokväll kräver ju en riktigt god middag och framför allt en festlig dessert! Här hemma blev det en egen variant på Pavlova. Jag tycker att original-Pavlovan med bara grädde och bär är alldeled för tråkig, så istället för grädde gjorde jag en mascpronekräm smaksatt med citron och så jordgubbar och passionsfrukt till. Och jodå, det blev precis hur gott som helst. Enligt vissa av gästerna "det godaste jag ätit på väldigt länge". Inte illa! Men kombinationen söt och seg-frasig maräng, frisk mascaprone/citronkräm och fräscha frukter blev verkligen lyckat ihop. Så ja, nu har ni nåt at prova någon av de fyra resterande mello-lördagarna framöver i vinter!
 
 
Pavlova med mascapronekräm (4 port.)
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 citron, skal och hälften av saften
 
jorgubbar
passionsfrukt
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är blank och bildar små toppar. Rör ner maizenan. Häll smeten i en  spritspåse och spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Spritsa sedan kanter på cirklarna så att det blir som små skålar. Grädda först 15 min i 150 grader, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 min. Marängen ska vara frasig men seg i mitten. Låt svalna.
 
Vispa grädden löst. Vispa ner mascapronen, socker och citronskal och saft till en smidig kräm. Spritsa eller klicka ut krämen i marängerna. Toppa med jordgubbar och passionsfrukt. Ät och NJUT! 
 
Utspritsade marängrundlar med kanter som gör att krämen sedan stannar kvar på marängen.
 
Gott så att det förslår, detta måste ni bara testa!
 

Kommentarer
Postat av: Milla

Världens godaste efterrätt och bästa dagen på länge :)

2013-02-10 @ 16:24:01
Postat av: Ann-Mari

Smart med portions storlek! Det ska jag göra nästa gång. Jag har äggulorna i smeten ovanpå.

2013-02-10 @ 18:16:20
Postat av: Julias pyssligheter

Milla: Eller hur! :)

Ann-Mari: Det var smart! Jag googlade runt bland lite recept på mascarponekräm och i ett av dem var det just äggulor. Bra sätt att få använda dem!

2013-02-11 @ 11:29:04
URL: http://juliaspyssligheter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se