Få saker är så gott ihop som chevréost (getost) och honung. Lägg sedan till ett gott surdegsbröd och krispig ruccola så är jag i mathimlen. Lika gott på pizza (minus brödet då såklart) som till förrätt. Dessa enkla smörgåsar svängde jag ihop i söndagskväll och avnjöts i soffan till en film i sann söndagsanda.
 
 
Grillade chevrémackor
Skivor av surdegsbröd (eller annat lite "segt" bröd)
Chevréost
Flytande honung
Ruccola
Flingsalt
 
Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Skiva chevréosten och fördela på bröden. Grilla snabbt högt upp i ugnen på hög värme så att osten börjar smälta och brödet blir lite rostat. Ta ut, lägg upp på tallrikar på en bädd av ruccola. Ringla över honung och strö på lite flingsalt. Hugg in!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se