Nu ska ni få höra! Jag har kommit på världens godaste mellanmål. Eller ja, det här receptet kanske redan finns, men idén slog mig i alla fall härom dagen. Med en halv burk överbliven keso så gjorde jag ris a la malta fast en fuskvariant. Nästan lika god och ungefär hundra gånger nyttigare! Keso, lite turkisk yoghurt för att kräma till det, vaniljpulver och så hackad apelsin. Gott! Vaniljpulver är mald vaniljstång och innehåller alltså inget socker som vaniljsocker. Finns att köpa på de flesta större matbutiker gissar jag, jag hittade det på Ica Maxi. En liten burk kostar runt 40 kr men räcker läääänge.
 
 
Keso a la malta (1 port.)
ca 1,5 dl keso
1 sked turkisk yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
1 apelsin
 
Blanda keso, yoghurt och vaniljpulver. Skala och dela apelsinen i mindre bitar och blanda med resten. Ät genast!
 

Kommentarer
Postat av: Paulina

Visst är det gott? Väldigt gott med hallon också :)

2013-02-19 @ 18:06:07
URL: http://hallonbubbla.blogspot.se
Postat av: Julias pyssligheter

Verkligen! Och vilken ny och fin blogg du fixat! Kuuul! :D Har saknat ditt bloggande. Kram!

2013-02-21 @ 10:08:00
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Paulina

Men tack! Du vet, kunde inte hålla mig ifrån :)

2013-02-23 @ 14:16:30
URL: http://hallonbubbla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se