Nu har jag äntligen testat bananplättarna jag skrev om härom dagen. Tänk att två ägg och en banan kan bli så gott ihop! Och mättande. Konsistensen är ungefär som vanliga pannkakor och med en ganska söt och mild smak av banan. Alldeles perfekt med t ex keso och bär till som frukost eller mellanmål eller varför inte servera som en enkel dessert med en klick grädde till? Plättarna är rätt söta i sig så någon sylt eller liknande behövs inte. Jag åt mina plättar med blåbär idag till mellanmål- alldeles förträffligt gott!
 
 
Såhär gör man: Mixa två ägg och en banan med stavmixer till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och häll ut smeten till små plättar. Stek på medelvärme tills de blivit gyllenbruna. Servera genast! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se