Om man lägger ihop det bästa av två bakverksvärldar (dvs saffransbröd och semla), vad får man då? Jo, en saffranssemla såklart. Och jag ljuger inte när jag säger att detta nog är bland det godaste som går att skapa av socker. Den här skapelsen kan jag dock inte stoltsera med själv utan den kommer från eminenta Fröken Brogrens (mitt jobb). Men svårt att göra en egen lussesemla är det inte. Dela en lussekatt på hälften, bred på mandelmassa och spritsa på grädde, på med locket och lite florsocker. Ät och njut av bakverkens bakverk.
 
Saffranssemla, grönt julte och tända ljus- lycka definierad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se