
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Bred ut marängsmeten i två rundlarna på bakplåtspapper på två plåtar, ca 25 cm i diameter. Värm ugnen till 175 grader, ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125 grader. Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 minuter, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
Mascarponekräm (+ montering)
400 g mascarpone
5 dl grädde
1 dl strösocker
skalet och saften från 1 citron
Vispa alla ingredienser till en slät kräm. Bred hälften av krämen på den ena marängbottnen, fördela hälften av frukten/bären på. Lägg på den andra botten. Bred över resten av krämen, strö på frukt/bär och toppa med hyvlad vit choklad.


I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
