Hoppsan, hade jag en blogg? Jaja, så får det väl vara på julen. Den 23 december tog jag totalt ledigt från allt vad dator och telefon hette och plockades inte fram förrän idag när jag skulle googla lite nyårsrecept. Men hoppas att ni haft en riktigt skön julhelg och fått njuta av lite ledighet. Det har jag verkligen gjort! Veckorna innan jul slog nog något slags rekord i för få timmar på dygnet, så senaste veckan har jag verkligen njutit av att bara vara ledig. Juldagarna förflöt med härliga och mysiga firanden till höger och vänster och sedan i den sedvanliga jullunken- finns det något bättre? Oändliga mellandagar och kvällar med god mat, julgodis, filmtittande och bokläsande, promenader, sovmorgon, lite mer mat, kvällsfika, glögg... 
 
 
 
 
 
Jag har dessutom hunnit med att fylla 25 år såhär i mellandagarna vilket firades med en trerättersmiddag som inte fastnade på en endaste liten bild. Eller jo, tårtan lyckades jag bränna av någon bild på så den ska ni få recept på, för den var en riktig höjdare!
 
 
 
Men knappt har man hunnit landa i julefriden innan nyårsförberedelserna tar vid. Vi ska fira in det nya året i gott sällskap med trerätters-knytis. Förrätt är vår uppgift, kul! Med två vegetarianer i sällskapet blir det dessutom lite mer utmaning. Det passar dock bra då ett av mina nyårslöften (nåja, mer nyårsidéer) är att bli deltids-vegetarian. Men hur som helst; nyårsklänningen hänger på sin galge, bubblande dricka är på kylning och jag är mer än redo för en festlig och sprakande nyårsafton. 
 
Har ni dock fortfarande idétorka på efterrättsfronten tipsar jag lite såhär i sista sekunden om tre enkla (max 30 min!), goda och nyårsaktiga desserter: Cappuccinomousse, röd fruktsallad med mascarponekräm och hemkokt chokladpudding.
 
På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se