I helgen hade jag siktat in mig på ett recept med karamelliserade fikon med hemmagjord glass till dessert, men tji fick jag. 12 kr/st funkar inte riktigt när man behöver sisådär tio stycken... Så jag fick tänka om. Glassen ville jag behålla, men vad skulle jag servera till? I kokta päron har jag gjort nyligen, så det kändes lite tråkigt. Men, kanske inkokta plommon? Det fick det bli! Inkokta i glögg dessutom för extra julig känsla. Inte alls dumt tillsammans med den bästa hemmagjorda glassen man kan tänka sig. Ljuvligt krämig och med smak av både vanilj och lite kola, detta tack vare den kondenserade mjölken. Den här glassen måste ni bara testa, varför inte nu till julhelgen eller till nyår? Enklare recept går inte att hitta och smaksätta, det kan man göra precis hur man vill!
 
Superingrediensen- kondenserad mjölk!
 
Jag smaksatte min glass med vanilj och toppade med kanderad mandel och frös den sedan i en plåtburk. Fint att servera i sedan.
 
Krämigaste glassen (ca 6 port.)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ner mjölken och eventuell smaksättning. Häll i en burk eller form och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram ca 10 min innan servering.
 
 
Glöggkokta plommon (6 port.)
12 lila plommon
1 apelsin
5 dl glögg
1 dl socker
1 kanelstång
 
Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem trångt i en kastrull. Skiva apelsinen och lägg i tillsammans med kanelstången. Blanda glögg och socker och häll på. Koka upp och låt koka 5 min. Ta kastrullen från plattan och låt plommonen svalna i lagen Servera ljumma tillsammans med glassen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se